Impero announces intention to list

At Impero, we look forward to the beginning of an exciting spring! We are now ready to announce the next big step in our journey: becoming a listed company on Nasdaq First North Growth Market!

We are proud and humbled to announce that Impero is expected to be listed at Nasdaq First North Growth Market with first day of trading on April 22nd, 2021.

The GRC market is growing rapidly and this is exactly what Impero taps into. This Initial Public Offering (IPO) will fuel our current momentum, allowing us to develop our top-end platform even further and drive our international growth. Presenting an Annual Recurring Revenue of 68% in 2020 puts us in a good position for the IPO, but more importantly, so does the support we continuously receive from partners and customers.

We are proud and excited to share the news with you and to invite you on our journey toward ensuring trust and transparency on a global scale!

More news about our IPO will be released soon. Follow us on LinkedIn, if you don’t want to miss out.
We look forward to welcoming you as a new shareholder in Impero!

Below, you can see the press release in Danish.

Børsnotering skal gøre vækstpotentialet for unik compliance-virksomhed til virkelighed

‘Software as a Service’ (SaaS) virksomheden Impero planlægger at blive noteret på Nasdaq First North i slutningen af april. 

Den danske virksomhed har med værdier om transparens og tillid ambitioner om at vokse kraftigt de kommende år. Det skal kapital fra børsnoteringen hjælpe med til at realisere.

Rikke Skov, CEO Impero GRC platform

Kravene til virksomheders compliance er stigende. De skal gøre mere, og de skal i stigende grad kunne dokumentere, at de gør det. Derfor er det internationale marked for software-baserede compliance løsninger i stor vækst. Alene markedet for governance, risk og compliance (GRC-markedet) forventes at vokse i gennemsnit 13,5 pct. årligt frem til 2025.

Den danske SaaS-virksomhed Impero har udviklet en unik risiko- og compliance-platform. Platformen er nem at implementere i virksomhederne og intuitiv at bruge. Den er cloud-baseret og er bygget på teknologi, der gør den særdeles skalerbar. Derfor vokser Impero hastigt med internationale kunder både i og udenfor landets grænser.

“Vi hjælper virksomheder med at holde det, de lover. Det handler grundlæggende om transparens og tillid, og det er der et meget stort marked for. Det har der været i Danmark i mange år, men det er der også i mange andre lande verden over, hvor store virksomheder, eller virksomheder der arbejder under stramme regulatoriske rammer, ser markante fordele i at indgå et samarbejde med Impero. Det gør de, fordi vi tilbyder en nem, effektiv og langtidsholdbar måde at få styr på compliance på,” forklarer Rikke Stampe Skov, CEO i Impero.

Impero, som påbegyndte udvikling af platformen i 2014, har allerede etableret sig godt på det danske og nordvesteuropæiske marked. En tredjedel af de danske C25-virksomheder og tre af de fem største tyske virksomheder, herunder Siemens og VW Group, er i dag kunder hos Impero.

 

Store vækstrater og langvarige kundeforhold

Impero har de senere år oplevet en markant omsætningsvækst. Langt størstedelen af omsætningen er ‘recurring revenue’ (abonnementsordninger), og relationerne til kunderne er langvarige, og fører ofte til, at relationen udvides. Fra 2019 til 2020 voksede årlig ‘recurring revenue’ med 68 pct. Samtidig er det meget attraktivt for Impero at indgå nye kunde-aftaler, fordi en ny kunde i gennemsnit er rentabel efter 12 måneder, og ‘churn’ (kundetab) er meget lav.

“Vores forretningsområde er især compliance. Men vi ser ikke vores DNA som kontrol, men derimod tillid. Den tilgang har vist sig at virke. Både i Danmark og på udenlandske markeder. Derfor er vores vækstambitioner meget store. En børsnotering vil give os adgang til den kapital, der skal sørge for, at vi vokser ca. 50 pct. om året i de kommende år, i et særdeles attraktivt marked,” siger Rikke Stampe Skov.

 

Jørgen Bardenfleth, bestyrelsesformand for Impero, siger:

“Det er ikke så tit, man ser så god en vækstcase, som Impero er. I et stort og voksende marked, og med lave omkostninger til at få nye kundeaftaler i hus, er det helt afgørende, at vi udnytter mulighederne og fastholder vores fokus på at vokse i årene foran os. Vækst er afgørende for vores succes, og det skal en børsnotering bidrage til”.

Først skridt i Imperos ekspansionsplan er at vokse yderligere i DACH-regionen (Tyskland, Østrig og Schweiz) og i det nordvesteuropæiske marked. Derfra er det planen, at Impero skal vokse globalt.

 

Unikke partnerskaber med store revisionsfirmaer

Omtrent halvdelen af Imperos vækst er drevet af partnerskaber med de største globale revisionsfirmaer i verden (BIG4). De ser store fordele i, at deres kunder anvender Imperos løsning og har derfor en interesse i at fremme salget og etablere forbindelse til nye kunder. Samtidig er revisionsselskaberne garanter for, at Imperos løsning tilpasses lokale forhold uanset marked og branche, hvilket gør vækstmulighederne større for den danske virksomhed.

“Vi er en virksomhed men en unik partnermodel og erfaringerne er, at dette er afgørende for at bane vejen til de allerstørste virksomheder især internationalt,” siger Rikke Stampe Skov, der selv har en fortid som partner i PwC.

Fakta om Impero og børsnotering på First North

Impero går på markedet med en værdiansættelse før udbuddet på DKK ca. 155 mio., og sigter efter en kapitaltilførsel på 40 mio. kr. Grundlaget for værdiansættelsen er forventninger om vækst i omsætningen i de kommende år på ca. 50 pct. årligt, bl.a. drevet af meget stor vækst i ‘recurring revenue’, herunder vækst i salg til allerede eksisterende kunder. Selve værdiansættelsen er foretaget på baggrund af en sammenligning med en række peers, der enten arbejder med SaaS-baserede løsninger eller med compliance- og risk-værktøjer på anden vis.

Ud fra denne gruppe har Impero identificeret et spænd for en rimelig multipel i forhold til omsætningen, og lagt Imperos værdiansættelse i den forsigtige ende af dette spænd. Værdiansættelsen er efterfølgende blevet bekræftet hos Imperos cornerstone-investorer, som bl.a. tæller BankInvest.

Kapitalen fra børsnoteringen skal primært bruges til salgsfremmende aktiviteter og produktudvikling.

Offentliggørelse af udbuddets resultat forventes at finde sted 15. april. Første handelsdag forventes at være den 22. april.

 

Kontaktinformation

Lise Kildsgaard, Kommunikationschef

Tlf. +45 7022 5364 / +45 3118 4622

E-mail: lk@impero.com